Ze schijnt de pest te hebben aan zwerfvuil. Daarom ruimde zij, met en zonder kinderen, dat wel vaker op rond haar huis.  Maar als wethouder deed Floor Gordon zaterdag voor het eerst aan de nationale Opschoondag mee. Want ja, een bestuurder die meedoet, kan er natuurlijk een PR-slaatje uit slaan. Wethouder Rob Ellermeijer hielp klussen bij een sportvereniging.

Gordon nam zaterdag haar kinderen mee om te helpen de stad te ontdoen van zwerfvuil. In totaal hebben ongeveer negentig mensen in acht buurten meegedaan. Volgens de gemeente hebben zij zich allemaal ‘goed ingezet’  oor een schonere stad.

Floor Gordon en haar kinderen deden mee rondom Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark. ‘Ze kwamen met zakken vol weer terug op de startlocatie’, meldt de gemeente. De voorjaarsschoonmaak was volgens haar een kolfje naar Gordons hand. “Als wethouder heeft ze nu meegedaan aan de Landelijke Opschoondag, omdat zij het goede voorbeeld wil geven.”

 

1 REACTIE

  1. Tips voor de wethouder:
    1. Grotere afvalbakken, want de huidige zijn vaak overvol.
    2. Afvalbakken voorzien van een nummer geven en van het telefoonnummer waarop gemeld kan worden dat hij vol is en dus snel geleegd moet worden.
    3. Schaf de pasjes af waarmee bewoners hun afval alleen in bepaalde containers kunnen deponeren. Zelfs in Amsterdam worden zulke restrictueve pasjes niet gebruikt.
    4. HANDHAAF en geef boetes aan mensen die afval op straat gooien. Vermeld die boetes op borden zoals in andere gemeenten.
    5. Maak afspraken met de markten zodat die de omgeving minder vervuilen met hun schrikbarende hoeveelheid afval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.