Vooral ouderen die niet tot sociale media veroordeeld willen worden, komt er misschien een nieuw inloopcafé in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt, om onder het motto ‘Vrij-gezellig’ offline mensen te ontmoeten. Het is een wijkinitiatief, dat de welzijnsorganisatie Participe van mensen in Bankras-Kostverloren overneemt.

Hoewel Facebook, Whatsapp, datingsites en Instagram bijna niet meer weg zijn te denken ui de redelijk bloedloos geworden maatschappij, bestaat er ook een groep die gewoon ouderwets andere mensen van vlees en bloed wil ontmoeten en met hen praten, zonder eerst een ‘profiel-  aan te maken.

Liefde

“Vanaf een bepaalde leeftijd is het in het dagelijks leven steeds lastiger nieuwe mensen te leren kennen”, betoogt Participe. “Daardoor wordt het ook steeds moeilijker om o.a. een nieuwe liefde te vinden. Bijvoorbeeld voor senioren die alleen zijn komen te staan wegens een scheiding of het overlijden van hun partner. Op zulke momenten beseffen veel mensen pas echt hoezeer het aantal  sociale contacten in hun leven in de loop van de tijd is afgenomen.”

Interesse

Vrij-gezellig, is een initiatief van twee vrouwen in Bankras. Die willen een plek creëren waar 50 plussers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. “En direct voor een nieuwe relatie hoor” legt een van de dames uit. “Het kan ook een plek zijn om mensen met dezelfde interesses te vinden en sociale contacten uit te breiden. Gewoon een praatje kunnen maken in een ongedwongen,  ontspannen en gezellige sfeer. Ieder op zijn of haar eigen tempo. Een plek waar niets moet maar ook niet alles mag.” Zowel mannen als vrouwen zijn er in haar visie welkom. “Vriend, vriendin, reisgenoot of partner, je zou het hier zomaar kunnen vinden.”

Om te kijken of meer mensen er behoefte aan hebben wil Participe beginnen met een uitnodiging aan iedereen die het concept leuk vindt. Wie interesse heeft, kan zich melden of informatie vragen via 06 361 07 621 of vrijgezellig321@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.