De formatie Gruppo Sportivo komt vrijdag 17 mei (21.00 uur) naar P60. In de zomer van vorig jaar maakte het legendarische muziekgezelschap een geslaagde comeback.

De muziekgroep werd eind jaren ‘70 bekend met hits als ‘Rock ‘n’ roll’, ‘Hey girl’ en ‘Disco really made it’. Onder aanvoering van zanger en gitarist Hans Vandeburg wist het Haagse Gruppo Sportivo, vernoemd naar een Italiaanse circusact, de harten van de mensen te stelen met eigenzinnige Nederpop. Humor speelt een belangrijke rol in het werk van Vandenburg en veel van zijn liedjes bevatten dan ook woordgrappen of zijn persiflages op het werk van anderen.

Great

In juni 2013 kondigde de groep aan te stoppen met het geven van optredens en concerten. Het toenmalige ‘allerlaatste concert’ was eind dat jaar in Haarlem. Hans Vandeburg zei destijds dat de groep alleen nog als studio-only band zou voortbestaan. Daarin kwam kennelijk verandering met het album ‘GREAT’. Daarmee ging de singer-songwriter hier en daar iets meer de diepte in, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte pareltjes ontbreken volgens P60 niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.