Vrijdag 5 april spelen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom de hoofdrollen in Art, een komedie over vriendschap. Op zaterdag 6 april brengen Tsjaikovski’s prachtige melodieën de personages tot leven in de opera Eugen Onegin. In de komedie Art van toneelschrijfster Yasmina Reza kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de vrienden Serge, Mark en Ivan. Wat gebeurt er als hun vriendschap onder druk komt te staan, doordat Serge een fortuin uitgeeft aan een compleet wit schilderij en hij daarover met zijn vrienden Mark en Ivan in een verhitte discussie belandt. Als hun argumenten steeds persoonlijker worden gebruiken ze het doek als excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen.

Eugen Jevgeni Onegin

Het verhaal van de opera Eugen Onegin van Tsjaikovskim  is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote schrijver Poesjkin. De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze brief-scène van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera. De cynische rokkenjager Eugen Onegin schuift de hartstochtelijke liefdesbrief van Tatjana terzijde en maakt tijdens een bal op het landgoed van haar familie jacht op haar oudere zus Olga. Wanneer Olga’s verloofde en Onegins vriend, de dichter Lensky, protesteert, vecht Onegin tegen zijn zin het onvermijdelijke duel uit waarin Lensky het onderspit delft. Zes jaar later keert Onegin uit het buitenland terug en lijken de rollen omgedraaid. Eugen wordt, als door de bliksem getroffen, op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. De heldin van de opera – maar inmiddels wel getrouwd – wijst de bourgeois playboy echter resoluut af en Eugen blijft ontgoocheld en eenzaam achter.

Theateragenda 

Woensdag 27 en donderdag 28 maart is dé kampeerkomedie Single Camping te zien met topacteurs Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Elise Schaap en Ilse Warringa. Op woensdag 27 maart staat Eva Crutzen in de schouwburg met haar cabaretvoorstelling Opslaan als en donderdag 28 maart komt Nienke Plas naar Amstelveen. Op vrijdag 29 maart spelen Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger de hoofdrollen in Noem het maar liefde. Zaterdag 30 maart is Souvenirs van Karin Bloemen te zien en speelt Theatertroep toneelvoorstelling Opgediept. Zondag 31 maart komt Peppa Pig (2+) naar Amstelveen om 14.00 uur; extra voorstelling om 16.00 uur met gebarentolk. Op woensdag 3 april is Javier Guzmans voorstelling Guzmán te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.