Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is schilderij van Vermeer ‘The Girl With a Pearl Earring” (Meisje met de parel) terug naar het Mauritshuis in Den Haag, dat net een uitgebreide renovatie heeft afgerond. Op dinsdag 2 april (19.30 uur) is de alles over het schilderij  op het witte doek te zien in Cinema Amstelveen. Er gaat een toelichting door museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch aan vooraf over de kunstenaar. De film zelf begint om 20.00 uur.

Met enorme wachtrijen om een glimp van haar raadselachtige schoonheid op te vangen en bijna 1,2 miljoen bezoekers bij de tour in Japan, is de blijvende aantrekkingskracht van dit meesterwerk onbetwistbaar. De documentaire ervan gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij en zijn mysterieuze schepper Vermeer. Wie was dit meisje? Waarom en hoe is het geschilderd?

 Topexposities

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Daarbij loopt men niet alleen door de tentoonstelling, maar krijgt men ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren.

De Exhibition On Screen films bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Gewoon vanuit de comfortabele bioscoopstoel in Cinema Amstelveen.

Verder op de programma: 21 mei 19.30 uur  | Hokusai – Britisch Museum Presents. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.