Van 31 maart tot en met 6 april wordt de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport gehouden. Omdat volgens hen niemand buiten spel mag staan ondersteunen medewerkers van AmstelveenSport die. Zij collecteren voor het fonds gehandicaptensport. Men ziet hen met collectebus bij zwembad De Meerkamp of aan de deur.

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig, aan bijvoorbeeld het sport- en spelmateriaal of de accommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost veel geld. Vandaar de landelijke collecte.

Geen luxe

Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières, zegt het bedrijf. “Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga, zijn lust en zijn leven. Hij heeft het syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken, beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur ’s ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas ’s middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is alles bepalend voor Benjamin.”

Projecten

De landelijke collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor het fonds. Dankzij de opbrengsten kan het vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen, de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift), het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken,  maar bijvoorbeeld ook de inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer. Meer informatie is te vinden op http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.