Omdat hij het aan haar had beloofd in een raadscommissie bezocht wethouder Rob Ellermeijer samen met Wil Roode van de SP vrijdag 15 maart samen met haar het Amsterdamse project Onder de Pannen van De Regenbooggroep. Dat komt er op neer dat mensen een lege kamer legaal kunnen onderverhuren aan iemand die even zonder huis zit.

Volgens Roode, lid van de raadscommissie Burgers en Samenleving, zou iets dergelijks ook in Amstelveen zoden aan de dijk zetten. Onder de Pannen maakt het mogelijk mensen die bijvoorbeeld dreigen dakloos te worden tijdelijk een kamer te bieden.

Echtscheiding

Bewoners die een woningen met drie of meer kamers bewonen en een kamer over hebben kunnen in dit project een kamer beschikbaar stellen voor iemand die even zonder thuis zit. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan iemand die net uit een echtscheiding komt. De verhuurder van een kamer krijgt zo wat extra inkomsten en mensen die dreigen dakloos te worden kunnen tijdelijk onderdak worden geboden. De kandidaten, zowel de huurders als verhuurders worden gescreend. Over de te berekenen huur en extra inkomsten zijn goede afspraken gemaakt met de woningcorporaties, de uitkeringsinstanties en de gemeente. “Het is goed om na te gaan of een dergelijk initiatief ook in Amstelveen kan werken”, zegt Ellermeijer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.