Zondagmiddag (17 maart) was het buiten guur en regenachtig weer, maar in het Noorddamcentrum heerste de gezellige drukte van een muziekfeest. Het Meentkoor en het recreantenorkest van Concertina’s Accordeonorkesten, beide onder leiding van dirigent Elly Meekel, gaven samen een voorjaarsconcert.
Het Meentkoor zong een zeer gevarieerd programma van bekende en minder bekende liederen, dat begon met ‘Sing with pleasure’. Verder werd de liefde bezongen, kwamen musicals voorbij zong het koor een ‘The Moon’. En er kwamen paraplu’s te voorschijn bij het toepasselijke ‘Singin’ in the rain’.

Tinto

Er was een tryout voor het Tinto Quintet, bestaande uit vijf accordeonisten. Zij speelden twee stukken die ze in mei dit jaar op het International World Music Festival in Innsbruck gaan uitvoeren. Een modern stuk ‘Lars Hollmers Musik’ en Tango nr.2 van S. Hippe. Voor de pauze sloten het Meentkoor en het Tinto Quintet samen het eerste deel af met ‘Forty Second Street’ en ‘Let us walk in Peace’.
Na de pauze was het de beurt aan het recreantenorkest, dat ook werken liet horen van over heel de wereld. Van gospel naar de Fjorden en van Playboy’s walk naar ein kleines Kompliment. De middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van koor en orkest. Er kwam van alles voorbij: de Beatles, een Israeli’s volkswijsje en ze gingen ‘Op de step’. Zo kwam een eind aan een zeer geslaagde muzikale middag.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.