Misschien hoort God ze wel brommen, maar ja bestuurders kunnen op die nationale helpdag ‘NL Doet’ niet achter blijven. De Koning en zijn familie gaan daarin voor, dus moeten de wethouders minimaal voor de foto dat volgen. Of het veel meer dan een mooi plaatje oplevert, is natuurlijk de vraag, maar het is goed bedoeld.

Het waren maar twee wethouders, deze keer. Mogelijk had de rest van het college het te druk met de beschietingen in Westwijk. NL Doet is natuurlijk een vrijwilligersorganisatie en de gemeente vindt vrijwilligers het cement van de samenleving. Die kosten niks en dat past prima in de bezuinigingsdoelstellingen van de overheid. Natuurlijk zijn betaalde krachten en organisaties wel weer in het gat gesprongen dat de nieuwe sector biedt. Om vrijwilligers te managen, trainingen te geven, te registreren, te matchen enzovoort. Geen vrijwilligerssegment of er duikt een bedrijf op dat daarin een boterham ziet.

Honkbal

Zaterdag, de inmiddels landelijk bekende klusdag van NL Doet, bleek alleen sportwethouder Rob Ellermeijer (foto) de handen uit de mouwen te steken. Hij deed dat bij Honkbal- en Softbalvereniging De Vliegende Hollanders (DVH). Daar kregen onder meer de dug-outs een grondige opknapbeurt.

Zijn collega Marijn van Ballegooijen (Zorg) hield zich toen voor zijn eigen PvdA bezig met flyeren met het oog op de naderende verkiezingen. Maar hij was vrijdag al in het kader van NL Doet op stap geweest. Overdag ging hij naar basisschool ‘Het Palet’, waar kinderen kregen voorlichting over fruit en mochten ook proeven (foto). Ook werden rond de school bessenstruiken geplant. Het wijkplatform Keizer Karel Park hielp mee.

’s Avonds (foto boven) woonde Van Ballegooijen het jaarlijkse diner voor 150 eenzame ouderen bij dat KPMG in het eigen gebouw in samenwerking met de Zonnebloem organiseerde. Ouderen kregen daar een driegangendiner aangeboden plus Nederlandstalige muziek.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.