De 25e editie van de Amstel Skøll Cup, georganiseerd door AASR Skøll, wordt op 13 en 14 april gehouden. De ‘zilveren’ competitieroeiwedstrijd vindt weer plaats op de Bosbaan (foto).

De Amstel Skøll is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot grootste competitiewedstrijd en valt vaak in de prijzen. De wedstrijd is inmiddels al elfmaal uitgekozen tot de beste competitieroeiwedstrijd van Nederland door het NSRF (Nederlands Studenten Roei Federatie). De organisatie hoopt ook tijdens haar jubileumeditie de prijs te winnen.

NSRF-competitie

De Amstel Skøll Cup is onderdeel van de NSRF-competitie. Jaarlijks roeien duizenden studenten uit het hele land in deze competitie. Op verschillende niveaus en afstanden gaan zij het tweede weekend van april de strijd aan op de Bosbaan. Amsterdam en Amstelveen worden vertegenwoordigd op het water door drie studentenroeiverenigingen: A.A.S.R. Skøll, R.S.V.U Okeanos en A.S.R Nereus. Daarnaast zijn er Amsterdamse roeiverenigingen actief in de juniorenvelden.

Faciliteiten

Naast het roeien zijn er verscheidene faciliteiten beschikbaar langs de waterkant voor roeiers en enthousiastelingen. Fanatieke supporters kunnen bijvoorbeeld fietsen huren en de gehele wedstrijden volgen. Daarnaast is er catering en entertainment aanwezig in het finishgebied. Het jubileum staat dit jaar centraal en dit is overal op het terrein te zien, aldus voorzitter Jesse Ottens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.