Zaterdag werd Toon Pappot begraven, die een belangrijke rol speelde in Bovenkerk. Hij overleed op 19 maart na een langdurige ziekte op 81-jarige leeftijd. In Bovenkerk was hij zeer geliefd. Het bestuur van Bewonersplatform Bovenkerk schreef een in memoriam over hem.

‘Toon was zeer geliefd in Bovenkerk. Na zijn trouwen kwam hij in het begin van de zestiger jaren samen met zijn vrouw Lies  in Bovenkerk wonen. Drie jaar later trad hij toe tot het bestuur van Stichting Verenigingsgebouw Bovenkerk. Daarmee werd de kiem gelegd voor zijn sterke betrokkenheid met dit gebouw dat sinds 1974 het Noorddamcentrum heet.’

Timmerman

‘Van oorsprong was Toon Pappot timmerman. Na lang werken in de ​bouw en een poosje als technisch medewerker bij de Rabo-bank trad hij in dienst van de gemeente Amstelveen, waar hij opzichter werd van de afdeling onderhoud. Via die baan had hij sterke betrokkenheid met het Noorddamcentrum. Toen hij begin tachtiger jaren hoorde dat er een beheerder werd gezocht voor het Noorddamcentrum was Toon er als de kippen bij om zijn belangstelling te tonen. Hij kreeg de baan maar moest als gevolg daarvan ​wel ​zijn functie bij de Stichting Bovenkerk​ neerleggen​, waar hij inmiddels voorzitter was. Uiteindelijk is Toon meer dan 13 jaar, van 1982 tot 1995, beheerder geweest van het Noorddamcentrum. In die periode heeft hij de nieuwbouw van het huidige Noorddamcentrum meegemaakt.’

Noorddamcentrum

‘Toon Pappot voelde zich in het Noorddamcentrum als een vis in het water. Hij heeft het huidige gebouw van de grond af mee helpen opbouwen. Hij was dag en nacht met het centrum in de weer. Hij was een uitstekende gastheer die sfeer kon scheppen. Hij was een eeuwige optimist voor wie het glas altijd halfvol was. Verenigingen maakten graag van zijn centrum gebruik en ook vele feesten en partijen zijn er gehouden.

In 1995, op 58-jarige leeftijd, moest Toon vanwege gezondheidsredenen stoppen als beheerder van het Noorddamcentrum. Maar ook na zijn pensionering kwam hij er nog vaak, al was het maar om zijn zoon Hans, de huidige beheerder van het Noorddamcentrum, met raad en daad bij te staan.

Wij wensen de nabestaanden ​veel sterkte met het verwerken van het verlies van deze aimabele man.’

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.