Vrijdag 29 maart spelen Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger de hoofdrollen in ‘Noem het maar liefde’, een nieuw toneelstuk van Ilja Leonard Pfeijffer, op de planken gezet door Toneelgroep Maastricht. Er gaat om 19.00 uur een ‘salon’, zegt maar een toelichting, aan vooraf. Op woensdag 3 april blikt Javier Guzman in zijn nieuwe cabaretprogramma Guzmán terug op zijn grillige leven. 

‘Noem het maar liefde’ is een hilarisch en aangrijpend muziektheaterstuk over bedrog, eenzaamheid, verlangen en intimiteit. Het is een toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, met hoofdrollen voor Aniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger.

Ontroerend

Pfeijfer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. In de voorstelling, die zich volledig afspeelt in het beroemde Majestic Imperial Hotel, worden aan de hand van liedjes en scènes ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages: van een oude rockster en zijn willige groupie tot een homoseksuele barman en een alleenstaande vrouw. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar echte liefde.

Guzmán

Guzman. Foto: Chlo Leenheer Large.

Na Ga-Bie-Jer komt Javier Guzmán met zijn nieuwe theaterprogramma Guzmán, waarin hij dus terugkijkt op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt over zaken die nog niemand van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, op zijn minst opmerkelijk of zelfs opzienbarend. Het zijn vaak juist de dingen waar men normaal gesproken misschien niet om moet lachen, die bij Javier ineens heel grappig zijn. Zijn levensloop heeft dan ook veel gelijkenissen met het land waarin hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat.

Theateragenda

Woensdag 20 maart is harpiste Lavinia Meijer te zien met haar muziekvoorstelling Untitled 1. Op donderdag 21 maart staat er een concertante versie van Sondheim’s A Little Night Music van de Nationale Reisopera op het programma en in de Kleine Zaal het toneelstuk IN VREDE. Vrijdag 22 maart het cabaretduo Piepschuim met hun show Grote Woorden – korte metten ém de ontroerende toneelversie van Turks Fruit. Op zaterdag 23 maart komt de oer-Hollandse musical Op hoop van zegen naar Amstelveen en zingt Niki Jacobs haar concert Van Cohen tot Winehouse.

Zondag 24 maart brengt Holland Opera kinderopera Meermeisje (6+). Dinsdag 26 maart zetten wij de theaterdeuren open voor De Suppoost van Freek de Jonge en voor de theatershow Opslaan als van Eva Crutzen. Dé kampeerkomedie Single Camping is te zien op 27 en 28 maart a.s.

Foto boven: Noem het maar liefde. Foto: Ben van Duin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.