Bluesband Ramblin’ Dog speelt vrijdag 22 maart (20.00 uur) in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt. Het is een concert in de door stichting Tpodium geprogrammeerde serie ’Blues in de Wijk’.

“Ramblin’ Dog” is een akoestische bluesband, Het repertoire bestaat uit zowel eigen composities als zelf gearrangeerde nummers van de grote blues-artiesten in hun verschillende stijlen.

Publieksprijs

De bandleden hebben een ruime muzikale ervaring die men terug hoort in hun mix van gevoelige, swingende maar bovenal gepassioneerd gespeelde blues songs. De band bestaat uit: Joep de Greef – zang, bluesharp en gitaar; Frank Reemers – gitaar en zang; Markus Trum – basgitaar; Maurice Meesters – cajon en percussie.

 Na het winnen van de publieksprijs tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge 2016, hebben die vier bewezen dat ze serieus genomen moeten worden in de Nederlandse en ook Europese blues-scene. Hun debuut CD ‘We will Voodoo You’ (2017) was volgens de organiserende stichting een succes.

Johannes 

Het nummer ‘John the Revelator’ , een traditional gospel blues song met call and response,  voor het eerst op de plaat gezet in 1930, door Blind Willie Johnson, maakt de CD bijzonder.

Overige nummers zijn allemaal van eigen hand en zijn stuk voor stuk korte verhaaltjes over drank, vrouwen, God, de duivel en de duistere kant van de mens: oorlog, liefde & passie.

https://www.youtube.com/watch?v=2uWuY8KdKys&feature=youtu.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.