De Amsterdamse beeldenroute ArtZuid wordt ook dit jaar weer verlengd naar Amstelveen. En voor die gelegenheid komen er tijdelijk vijf beelden van Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade en één op het Dorpsplein. Gubbels exposeert van 19 mei af ook in Museum Jan van der Togt. De Nederlandse kunstenaar is vooral bekend om beelden en schilderijen van tafels, stoelen en koffiekannen.

Beeld van Klaas Gubbels

De aansluiting bij Art Zuid is een initiatief van de gemeenteraad. Cultuurwethouder Herbert Raat zegt trots te zijn op de verlenging van de beeldenroute. “ArtZuid is een begrip.” Het startpunt van ArtZuid Amstelveen is het beeld Roger op de rotonde Amsterdamseweg / Keizer Karelweg. Bezoekers vertrekken daarna via de Keizer Karelweg zuidwaarts richting het Stadshart. Onder het viaduct van de A9 komt een foto expositie. Het laatste stuk van ArtZuid Amstelveen is via de Bovenkerkerkade richting het Oude Dorp. De beeldenroute is van 17 mei tot 15 september te bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.