Wethouder Verkeer Rob Ellermeijer gaf maandag de aftrap van de Week van het Verkeer, waarin kinderen op speelse manier verkeersregels leren en waar ze op moeten letten. De kick-off vond plaats op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel. Ook de scholen Piet Hein en School of Understanding doen in Amstelveen mee aan de Week.

“Velen van jullie kunnen natuurlijk al goed fietsen, maar de verkeersregels kunnen soms best lastig zijn. Toch is het enorm belangrijk dat jullie de regels goed leren, zodat jullie veilig op school kunnen komen”, zei de wethouder tegen de kinderen. “Daarom gaan jullie de hele week aan de slag met puzzels, speciale verkeerslessen en VR-brillen om op een leuke manier kennis te maken met de regels.”

Veiligheid

Activiteiten zoals de Week van het Verkeer maken het mogelijk dat kinderen zelfstandig fietsend en lopend van en naar school kunnen komen. Volgens Ellermeijer is het goed dat deze thematiek wordt onderwezen op scholen in Amstelveen. “Veiligheid in het verkeer staat voorop en is ook een belangrijk aandachtspunt van het College van Burgemeester en Wethouders. Daarom werken we bijvoorbeeld met prioriteit aan eenduidige verkeerssituaties rond scholen.”

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek én stedelijke campagne die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. De week wordt georganiseerd door de Vervoerregio Amsterdam.

 

2 REACTIES

  1. Natuurlijk is het van belang dat er verkeersles op scholen wordt gegeven. Helaas in de praktijk vormt dit vaak een stiefkindje.
    De belangrijkste taak vind ik echter hier voor de ouders liggen. Dit gebeurt heel vaak niet, want zij leveren hun kroost te vaak per auto af bij school, waarbij sommige ouders zelfs niet schromen om hun vehikel het liefst 3 m voor de deur te parkeren. Daarvan leert hun kroost niets.
    Wat dat betreft zou er eens een flink stel vette boetes uitgeschreven moeten worden, maar dat gebeurt niet.

  2. Fijn dat de gemeente hier perfect op inspeelt door tegelijkertijd overal werkzaamheden aan de infrastructuur te laten uitvoeren, waar je per fiets op sommige plaatsen wel 2x zo veel moet over steken. Vanmiddag heb ik toevallig even gekeken bij de scholen bij Orion. Hele hordes kinderen stonden bij het zebrapad , maar de beloofde begeleiding was in geen velden of wegen te bekennen.
    Een zebrapad met voetgangerslicht is niet voldoende voor kinderen van 10 jaar bij de drukke Anton Dreesweg .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.