Donderdag 21 maart (19.30 uur) staat Stephen Sondheims musicalklassieker A Little Night Music uitgevoerd door het gerenommeerde operagezelschap Nederlandse Reisopera in Schouwburg Amstelveen. Vrijdag 22 maart (20.00 uur) is de toneelversie van Jan Wolkers boek Turks Fruit er te zien. 

A Little Night Music is een geestige en gelaagde muzikale zedenkomedie over de seksuele stoelendans van vier koppels die verstrikt raken in een reeks driehoeksverhoudingen en in één broeierige Midzomernacht toch ieder de juiste partner vinden.

De rode draad die door het verhaal loopt, is de frustratie van de hoofdpersonen en de berekening waarmee zij elkaar bespelen. Schrijver / Componist Stephen Sondheim (o.a. Sweeney Todd, Into the Woods en West Side Story) schetst met zijn messcherpe en ironische teksten een genadeloos portret van de karakters die – of ze nu jong zijn, van middelbare leeftijd of oud – maar blijven worstelen met relaties.

Reisopera

Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera zegt over deze productie: ‘Ik ben van mening dat ons gezelschap eens in de zoveel tijd een gewaagde keuze moet maken, om te laten zien en horen dat het muziektheatergenre talloos veel facetten kent en dat wij daar oog voor hebben.’
A Little Night Music wordt gezongen en gesproken in het Engels, met Engelstalige én Nederlandstalige boventiteling en wordt concertant uitgevoerd. Om 18.30 uur is er een zogenoemde ‘salon’, een toelichting over de voorstelling.

Turks Fruit

‘Turks Fruit’ is fris geregisseerd, vol humor en met een fantastische Erik (Chris Peters), die met aanstekelijke energie de voorstelling weergaloos op het toneel klapt. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek. Turks Fruit gaat over de heftige liefde tussen beeldhouwer Erik en Olga. Ondanks allerlei tegenwerkingen beleven ze samen een fantastische, romantische zomer. Hun ongekend passionele relatie krijgt echter een dramatische wending als Olga ernstig ziek wordt. Een niet-te-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal van Jan Wolkers. Inclusief gratis Salon om 19.00 uur.

Theateragenda

Woensdag 13 maart is Peter Heerschop te zien met De Minister van Enthousiasme. Op donderdag 14 maart staat een ode aan Fleetwood MacThe Incredible Story in de schouwburg. Vrijdag 15 maart is Lenette van Dongen te zien met Paradijskleier en Nasrdin Dchar met zijn uitverkochte toneelvoorstelling JA. Zaterdag 16 maart  is gereserveerd voor het Nederlands Dans Theater 2 met Settle for More en Back tot the Country – Part 8. Zondag 17 maart is de kindervoorstelling Dikkie Dik & ik (2 t/m 5 jr.) te zien, evenals De Kleine Zeemeermin De Musical (4+). Dinsdag 19 maart geeft Dick Swaab zijn theatercollege Ons creatieve brein [reprise] en woensdag 20 maart is harpiste Lavinia Meijer te zien met haar spannende muziekvoorstelling Untitled 1.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.