“Een mooie opkomst”, vond wethouder Floor Gordon van stedelijke ontwikkeling maandag de samengeperste feestgangers in een tent aan de rand van het bouwterrein, waarop 28 dure eengezinshuizen verrijzen. De prijzen van de koopwoningen variëren van € 500.000 tot € 1,1 miljoen en daarvoor krijgt men een woonruimte die in oppervlakte varieert van 139 tot bijna 200 vierkante meter. Het nieuwe wijkje heet Westrijck.

De grond is gekocht van corporatie Eigen Haard, zodat er geen (sociale) huurwoningen worden gebouwd, maar koopwoningen. Het is de laatste deel van Westwijk Zuid-West, besefte Gordon. Zij had er buiten een officiële handeling voor willen doen, maar ontwikkelingsmanager ir. Lukas Deurwaarder van bouwer en projectontwikkelaar HSB in Volendam meldde dat het in verband met het winderige weer niet door kon gaan. Komende tijd zal uitvoerder alsnog bij rustiger weer de poster vol wensen van de toekomstige bewoners in de fundering stoppen. Gordon schreef zelf ook iets op de poster.

Terug

De woningen zijn ook volgens haar duur, maar dan heb je ook wat, leek haar mening. Alle huizen zijn trouwens al verkocht, waarvan negentien aan Amstelveners, acht aan Amsterdammers en een aan dame die uit Nieuw-Vennep komt, maar voorheen ook in Amstelveen woonde. “Ik ben blij terug te kunnen”, zei ze. Na de verkoopmeeting in de Winekitchen at Sea aan de Ouderkerkerlaan, vorig jaar, moest wegens de enorme interesse voor de koophuizen overigens een loting plaatsvinden. Het feest in de tent, opgeluisterd met verbluffende goocheltrucs en magisch entertainer Cees Tuijp (rechts op de foto) uit Volendam, was dus voor dus voor degenen die waren ingeloot. Zij konden onder meer kennis maken met hun toekomstige buren.

Padden

In de bijna voltooide wijk staan volgens Gordon 318 sociale huurwoningen, 304 betaalbare woningen en de rest in de ‘middeldure’ klasse en nu dus dure klasse. De bouw van de dure woningen was overigens twee maanden uitgesteld omdat op het bouwterrein acht rugstreeppadden hun domicilie bleken te hebben. “Maar die hebben allemaal een nieuwe woonplek gekregen”, stelde Gordon de beschermers van beschermde diersoorten gerust. De oplevering os waarschijnlijk volgend jaar april.

Dat Eigen Haard de grond wilde verkopen, stemde HSB tot grote dankbaarheid, zei Deurwaarder. Tot de andere partijen waarmee intensief werd samengewerkt, rekende hij onder meer makelaardij Lunshof en de gemeente.

3 REACTIES

  1. Wensen van toekomstige bewoners worden in Amstelveen diep onder de grond gestopt. Zij weten dan meteen wat zij van het bestuur en de politiek kunnen verwachten.

  2. Bedankt voor deze informatieve blog. Is het alleen wel toepasselijk dat deze huizen zo duur moeten zijn? Ik begrijp natuurlijk de ligging, waarbij er ook mooie kansen op het gebied van zonnepanelen kunnen zijn.

    • En ik tik op Sarah en wat verschijnt er dan ? Een reclame voor zonnepanelen. Wel een letterlijke goedkope manier om toch niet hoeven betalen voor je eigen product. Erg goedkoop Sarah , meeliften op het werk van een ander. Bah.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.