Om ouders een steuntje in de rug te geven bij de opvoeding van hun kinderen is Humanitas begonnen met Home-Start. In de afgelopen 10 jaar zijn in Amstelveen enkele honderden gezinnen ondersteund, zegt de organisatie. Tijdens de ondersteuning ontstonden volgens haar vaak vriendschappen tussen ouders en vrijwilligers. Tijdens een feestmiddag op 10 april komt kinderburgemeester Jara Zurr.

Een getrainde vrijwilliger biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips. Zo voorkomt Home-Start dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot problemen, weet Marina Casadei.

Langste feestslinger 

Home-Start heeft een feestje te vieren en doet dat graag samen met de kinderen van Amstelveen. In heel Nederland zijn kinderen momenteel bezig met het inkleuren en versieren van papieren vlaggetjes. Het is de bedoeling dat daarvan de langste feestslinger van Nederland wordt gemaakt met minimaal 25.000 vlaggetjes. Amstelveen doet samen met Amsterdam – Buitenveldert mee met deze recordpoging. Basisscholen die dat leuk vinden kunnen meedoen aan deze activiteit. De lege vlaggetjes worden gebracht en nadat ze zijn versierd door de kinderen van groep 3 en 4 ook weer opgehaald.

Vlaggetjesactie

Amstelveen en Buitenveldert sluiten op 10 april de eigen vlaggetjesactie af met een feestelijke bijeenkomst in Buitenveldert, waarbij kinderen en hun ouders welkom zijn in het gebouw van speeltuin Goudestein. Dan wotdt ook bekend gemaakt hoeveel vlaggetjes er in Amstelveen en Buitenveldert door de kinderen zijn versierd. De feestslinger kan daar natuurlijk ook worden bewonderd. Het belooft een bijzondere middag te worden die nog een officieel tintje krijgt dankzij de aanwezigheid van de Amstelveense kinderburgemeester Jara. In de week van 7 oktober, de week van de opvoeding, worden de vlaggetjes uit heel Nederland, dus ook die uit Amstelveen, aan elkaar geknoopt.  Dan weet men of de recordpoging is gelukt

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranjefonds uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Home-Start was een van de 160 projecten die hiervoor zijn aangemeld en is er trots op bij de laatste 12 genomineerden te zijn. Koningin Maxima zal op 23 mei bekend maken of Home-Start een van de drie projecten is die een Appeltje van Oranje krijgt toegekend. In een jubileumjaar zou dat natuurlijk de kers op de taart zijn.

Kinderen die willen meedoen aan Home-Start in Amstelveen kunnen terecht bij Humanitas die zowel in Amstelveen als in Aalsmeer dit programma aanbiedt. Website:

www.humanitas.nl/afdeling/amstelland of mail naar m.casadei@humanitas.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.