Zaterdag 16 maart zet Ziekenhuis Amstelland van 10.00 uur – 16.00 uur de deuren open tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Het ziekenhuis organiseert activiteiten en op verschillende afdelingen men kan die dag een kijkje nemen achter de schermen.

Zoals in de ambulance die voor de ingang van het ziekenhuis staat, een gipsarmband laten maken, opereren in een nagemaakte operatiekamer, een parcours met de broodbuffetwagen volgen en een bevalling op een kunstbekken meemaken.

De vaatlaborant geeft informatie over vaatonderzoek en doet korte onderzoekjes.

Ook kan men kijken bij de polikliniek Ouderengeneeskunde en dan meteen een korte vitaliteitscheck doen. Een KNO-arts laat met een oormodel zien hoe een oor in elkaar zit en geeft tips. En er is nog veel meer te doen.

Werken en Leren

De afdeling P&O is aanwezig met een gezellig plein. Daar kunnen bezoekers in gesprek gaan met de medewerkers over de lopende vacatures, zij-instroomtrajecten, opleidingsmogelijkheden en alles wat men verder wil weten over werken bij Ziekenhuis Amstelland. Medewerkers van de verpleegafdelingen zijn aanwezig, aan wie bezoekers praktische vragen kunnen stellen. Misschien is het beroep van verpleegkundige iets voor hem of haar. Men kan met verpleegkundige handelingen oefenen: katheterisatie, sonde inbrengen en bloeddruk meten.

Op www.ziekenhuisamstelland.nl is het hele programma van de Open Dag terug te vinden. Ziekenhuis Amstelland is met de auto en openbaar vervoer goed te bereiken en parkeren is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.