In aanloop naar de verduurzaming woningen hangt woningcorporatie Eigen Haard in maart 656 nestkasten op als nieuw onderkomen voor beschermde diersoorten.

De kasten worden aan zijgevels van woningen en flatgebouwen in Amstelveen, Nes aan de Amstel, Aalsmeer en Kudelstaart bevestigd. Ze zijn vooral bedoeld voor dwergvleermuizen die nu nog nestelen onder dakpannen, dakranden en spouwen in woningen van buurten waar Eigen Haard gaat verduurzamen.

Verspreiden

‘Tijdens de gesprekken met Eigen Haard over het verduurzamen van onze woningen hebben wij direct gezegd dat we graag helpen bij het verspreiden van deze nestkasten’, zeggen  Nico van Kooten en Eleonora Smit van de bewonerscommissie Rembrandtweg, een van de projecten waar Eigen Haard de woningen comfortabeler en energiezuiniger maakt. “Wij vinden dat ook deze dieren prettig moeten wonen. Zij mogen geen last hebben van de werkzaamheden”.

Vervangende verblijfplaatsen

“Voordat we aan de slag gaan met onderhoudswerkzaamheden zorgen wij dat er voor beschermde diersoorten vervangende verblijfplaatsen zijn”, zegt Joop Gerrits, projectleider Samen verduurzamen bij Eigen Haard. “Met een ecoloog zoeken we naar de beste plekken voor nestkasten. We kijken naar het dierenwelzijn maar willen ook de overlast voor bewoners beperken. Daarom hangen we er ook direct zoveel op”.

Co2 neutraal
Woningcorporatie Eigen Haard maakt in het project Samen verduurzamen duizenden woningen comfortabeler, veiliger, duurzamer. Bewoners besparen op energie. De corporatie wil dat in 2050 al haar woningen Co2 neutraal en circulair zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.