De woensdag (27 februari) door Bibliotheek Amstelland gehouden voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Anita Oranghi van basisschool Piet Hein (rechts voor) en Amina Bajric van basisschool de Westwijzer (links voor).

Anita Oranghi las voor uit het boek Floor schrijft (straf)regels van Marjon Hoffman en Amina Bajric uit het boek Spy girl: code rood van Robin Benway. Zij gaan op 17 maart door naar de kwartfinale in de bibliotheek van Amsterdam. De winnaars van die kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

Dertien scholen

De leeswedstrijd wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden. De deelnemende kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Zij wonnen op hun basisschool al de voorleeswedstrijd en zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school’. Hiermee kwalificeerden zij zich ook voor de voorronde in de bibliotheek. Dertien  basisscholen uit de regio Amstelland leverden kandidaten, die allemaal een fragment voorlazen uit hun favoriete jeugdboek.

Emoties

De jury bestaat uit Jenny Fatisis, Projectleider bij de VoorleesExpress Amstelland (rechts op foto), Annemieke van Veen, leerkracht basisschool Oosteinder Aalsmeer (midden op foto) en Ada Ruiter, Boekhandel Libris Venstra (links op foto).

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Tijdens het beraad van de jury werden de deelnemers en het publiek verrast door een optreden van dansgroep NO PRESSURE van dansschool Buenting.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.