Vanaf 15 maart begint zwembad De Meerkamp (van der Hooplaan 239) met zwemmen voor mensen met dementie. Zij kunnen er elke vrijdag van 11.00 – 12.00 uur terecht, behalve in de schoolvakanties. Met een begeleider kunnen zij les krijgen.

In het extra verwarmd waterbad kunnen mensen met dementie met hun begeleider (in het water of op de kant) onder professionele begeleiding oefeningen doen. Dementerenden kunnen vaak moeilijk bewegen, zegt het tegenwoordig Amstelveen Sport geheten Sportbedrijf. ‘Ze zijn vaak wat ouder, hebben soms last van evenwichtsproblemen en slecht zicht. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen in warm water goed is voor de bloedsomloop in het brein. Zwemmen in warm water kan bovendien bijdragen aan een gevoel van welbehagen.’

Traag

Bewegen in het water is ook veiliger, want worden vertraagd, meent de organisatie. ‘Mocht men onverhoopt het evenwicht verliezen, vangt het water de val op en staat de instructeur klaar om zo iemand overeind te helpen. Mentaal geeft meer bewegen zelfvertrouwen.’

De begeleider mag in het water meedoen aan de les, maar ook op het terras er naar kijken. Aanwezigheid van een begeleider tijdens de les is wel gewenst.

Kosten: € 10,- per persoon per keer, inclusief begeleider.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.