Netwerken, andere mensen leren kennen, carrière upgraden, zichzelf zichtbaar maken, een leuke dag, kopen, verkopen, genieten van kunst, eten, inspiratie opdoen . . . het is er allemaal op en rond Vrouwendag Amstelveen 2019.Dat zegt althans de welzijnsorganisatie Participe, die alle wijkcentra open zet voor die vrouwendag. Het Comité International Women’s Day in Amstelveen bestaat uit Ritika Mehra, Leslie Doornik, Pascale Lefebvre en Liz Early en wordt ondersteund door Marjo Fambach en Caron Honold van Participe Amstelland. Het programma reikt verder reikt dan 8 maart zelf, zegt het comité.

Rode draad

Rode draad door het programma is de boodschap dat vrouwen en mannen samen moeten optrekken in hun streven naar gelijke rechten. Het landelijke thema: ‘heldinnen’, is in Amstelveen vertaald naar SHEroe’s. Held / heldinnen (m/v) krijgen alle aandacht in het drie dagen durende evenement op cultureel en wetenschappelijk gebied. En, dansen, eten en genieten van een modeshow kan ook, tijdens de Paradise Party op vrijdagavond met o.a. Jihad Alariachi van De Meiden van Halal…

Cultuur

De meeste activiteiten vinden plaats op en rond de Cultuurstrip: de Bibliotheek, het Cobra museum en P60 doen mee. De Rabobank Amstel en Vecht verzorgt een workshopavond op zijn locatie aan de Van Heuven Goedhartlaan. Ook in de wijken vinden activiteiten plaats.

Programmaoverzicht:

Donderdagavond 7 maart 18.00-21.00.Locatie Rabobank: Aan het werk – over professionele ambities.

Vrijdag 8 maart 13.00-17.00. Cobra museum: Symposium “SHEroe’s” LIVE. Paneldiscussie en internationale sprekers; Fototentoonstelling “Unsung” portretten van internationale activisten op het gebied van vrouwenrechten

 Vrijdag 8 maart 17.00-18.30. Locatie P60: Talkshow BV Amstelveen met gasthost Emmelie Zipson, fotografe Anette Brolenius (UNSUNG tentoonstelling) en vele anderen

 Vrijdag 8 maart 18.00 – 19.30: Locatie P60: Food Festival – met internationale food-stands.  Vrijdag 8 maart 19.30 – 24.00: Paradise Party – met Meiden van Halal, modeshow, DJ Natarcia, Sixty–P en Francisca y su quintet salsa!.

 In de wijken:

Vrijdag 8 maart 17.30 – 21.00. Buurtkamer KKP (Keizer Karelpark):  Multiculturele koffieochtend maaltijd (zelf hapje meenemen).

 Zaterdag 9 maart 13.15 – 16.00. Alleman: Viering Internationale Vrouwendag Ahmadiyya moslimgemeenschap

Zaterdag 9 maart 10.00 – 17.00. Winkelcentrum Waardhuizen: Lady’s event door La petite boutique.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.