Zes van de tien Noord-Hollanders zegt op 20 maart te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Dat zou in Amstelveen een opkomst van zestig procent  opleveren, hoger dan ooit. De campagne is vorige week woensdag begonnen in het provinciehuis te Haarlem, waar lijsttrekkers van de deelnemende partijen de Stemwijzer invulden. Die is er ook voor Amstelveen trouwens.

“Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op de gemeente”, zegt het bestuur van Noord-Holland. In het verlengde van de provinciale verkiezingen, liggen overigens die voor de Eerste Kamer, via ‘getrapte’ verkiezingen.

Standpunten

Op de stemwijzer kan men bijvoorbeeld aangeven dat weilanden wel of niet gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen, of de provincie zich moet verzetten tegen de groei van Schiphol en hoe men staat tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van Noord-Holland.  En wat vindt een burger troueens van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote industriële bedrijven?

Stemwijzer

Wie (nog) niet weet wat hij of zij gaat stemmen, kan de provinciale stemwijzer vinden op www.noord-holland.nl/statenverkiezingen. Hier kan men zijn standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen. Ook staat daar informatie over de politieke partijen, de kandidatenlijsten et cetera. Alle Noord-Hollanders, met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder mogen naar de stembus. Op maandag 27 mei worden de nieuwe leden van de Eerste Kamer gekozen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.