Een filmopname van het ballet Don Quixote  in The Royal Ballet House draait maandag 25 februari om 19.30 uur in Cinema Amstelveen.

In Carlos Acosta’s productie triomferen liefde en vriendschap. Het verhaal van Cervantes over de klunzige ridder Don Quixote heeft talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd.

Dwaze onderneming

In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de wederwaardigheden van de Man van La Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Het verhaal volgt Don Quixote op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea. Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk – Don Quixote is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes.

De voorstelling duurt circa 2 uur en 45 minuten (inclusief 1 pauze). Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.