Van 13 maart tot en met 2 juni wordt in Museum Jan van der Togt een overzichtstentoonstelling van werken van de schilder Willem van Veldhuizen (1954) gehouden, onder de titel ‘Almost Unreal – Willem van Veldhuizen’

Zonnewering. Acryl-op-linnen.

Zijn realistische werk kenmerkt zich door de weergave van een lege binnenruimte, vaak een museuminterieur, waarvan een groot gedeelte vloer is met een uitzicht naar buiten. De werkelijkheid die zich achter het raam bevindt, weerspiegelt zich in de glimmende vloer. In de ruimtes, met elementen als beelden en meubels maar waar mensen ontbreken, ligt de focus op het magische spanningsveld tussen licht, reflectie en schaduw.

Van Veldhuizen beoogt het gevoel vast te leggen dat hij ervoer toen hij de ruimte betrad en bestudeerde. Hij zoekt naar die ene hoek die hem emotioneel raakt en streeft daarbij naar de perfecte balans in zijn compositie. Het resultaat is ‘almost unreal’.

Design
In de tentoonstelling wordt een beeldend commentaar gegeven op het architectonische werk van de kunstenaar, door ruimtelijke kunst- en designobjecten van onder meer Iris van Herpen, Scholten & Baijings, Rive Roshan en Judith Roux met de schilderijen te combineren die op eigen wijze ook spelen met licht, kleur en ruimte. Een multidisciplinair ensemble van schoonheid en verstilling.

Virtual reality
Met behulp van een virtual reality-bril is het mogelijk een schilderij binnen te treden. Men zet de bril op, kijkt om zich heen en waant zich in het afgebeelde museum. De kunstenaar neemt de luisteraar mee, die in zijn gedachten rondwandelt in een andere realiteit. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Wealth Management Partners en Organism Studios.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.