Zaterdag 2 maart (20.00 uur) is de beroemde Italiaans gezongen opera Barbier van Sevilla van Rossini te zien in Schouwburg Amstelveen. Zondagmiddag 3 maart staat daar om 15.00 uur het bekende sprookje Assepoester (6+) in een opgefriste versie op het toneel. Aan de Barbier van Sevilla gaat om 19.00 uur een zogeheten Salon vooraf. Zeg maar een toelichting. De beroemde aria Figaro uit De Barbier van Sevilla is misschien wel de bekendste opera-aria. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera ll Barbiere di siviglia, nu vertolkt door de Staatsopera van Tatarstan, één van de beste Russische operagezelschappen. Tot op de dag van vandaag blijft het werk één van de meest opgevoerde opera’s en kreeg de status van meesterwerk. De verliefde graaf van Almaviva roept de hulp in van de Barbier van Sevilla (Figaro) om hem in contact te brengen met de mooie Rosina zonder zijn afkomst te verraden en zonder de argwaan te wekken van de oude dokter Bartolo, die ook een oogje op Rosina heeft. Nederlandse boventiteling.

Sprookje

Voor iedereen die ouder is dan jaar staat het sprookje Assepoester zondag 3 maart op de planken. Als de vader van Assepoester op een lange reis naar het buitenland vertrekt, blijft Assepoester achter met haar stiefmoeder en haar stiefzus. Deze twee zijn niet bepaald aardig tegen Assepoester en laten haar alle smerige klusjes in huis doen. Als er dan een uitnodiging komt voor een feest in het paleis, mag de arme Assepoester niet mee van de booswichten. Maar dankzij een wat onhandige fee krijgt Assepoester toch de kans naar het bal te gaan. Langhout Theaterproducties geeft het bekende sprookje een humoristische twist en voorziet het van vrolijke liedjes en schitterende kostuums.

Theateragenda

Woensdag 20 februari en donderdag 21 februari is Jon van Eerd, de meester van de lach, te zien in de met de komische musical Charley. Op woensdag 20 februari speelt Toneelschuur Producties De Koning Sterft. Op donderdag 21 februari zet Helmert Woudenberg de schrijver Carmiggelt in de schijnwerpers. Vrijdag 22 februari speelt Theater Utrecht de toneelklassieker Caligula en kunnen cabaretliefhebbers genieten van Katinka Polderman in Polderman draagt een steentje bij. Kom zaterdag 23 februari kennismaken met Thijs van de Meeberg in Kom nou maar gewoon of geniet van Mathilde Santing in het theaterconcert: Renaissance. Op zondag 24 februari is het Prentenboekjesfestival, met Nijntje op de fiets (2+), Agent en Boef (3+) en Aladdin (6+). Op dinsdag 26 februari geeft Björn Kuipers een inkijkje in de keuken van een topscheidsrechter met het theatercollege: Presteren onder druk. Woensdag 27 februari spelen Owen Schumacher, Beau Schneuder en Hanneke Drenth de vrolijke comedy Laten we eerlijk zijn.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen:  www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.