Meer dan honderd buurtgenoten waren er deze week in Alleman, om te eten wat medici voor hen hadden gekookt. ´Aan tafel met uw huisarts´,  heette dan ook de happenning, waarvoor hulpverleners van het Medisch Centrum naar het ernaast gelegen wijkcentrum aan Den Bloeyenden Wijngaerdt in Bankras waren gekomen. Aan tafel onder anderen de gepensioneerde huisarts Ham en de wethouder voor Zorg, Marijn van Ballegooijen kwam langs in de maaltijd te openen.

Het idee kwam van de organisatie GIDS, ofwel Gezond In De Stad. De huisartsen lieten de praktijk zien wat gezond eten is. En welzijn, sport en zorg aan elkaar te verbinden. Een verbindend evenement als in Alleman, is belangrijk om het welzijn en de gezondheid van de inwoners te bevorderen, zei Van Ballegooijen.

Pijnstillers
En huisarts Els Licht bleek enthousiast over het thema van de avond: gezondheid. Dat wil zeggen gezond eten, bewegen en ontspanning. “Een huisarts kan wel eindeloos pijnstillers voorschrijven bij onbegrepen pijnklachten, maar de oplossing zit vaak in mensen ontmoeten, samen dingen ondernemen en je weer nuttig voelen voor je medemens:, zei Licht. “Het is het belangrijk om de drempel naar de huisarts en het welzijn te verlagen.”

De artsen kookten samen met medewerkers van Participe, AmstelveenSport en wijkbewoners.

Er waren bij de buurtproeverij ook andere professionals dan huisartsen aanwezig, zoals wijkcoaches, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten. Zij aten met de buurtbewoners en verzorgden de hele maaltijd. Er waren overigens ook andere activiteiten, gericht op ontspanning, gezonde voeding en valpreventie. Behalven medewerkers van Medisch Centrum Bankras waren ook Fysiotherapie Jeanne d‘Arclaan en Fysiotherapie Dekker vertegenwoordigd. RTV Noord-Holland maakte een reportage, die hier is te zien: www.nhnieuws.nl/nieuws/239854/amstelveners-dineren-met-de-dokter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.