Hoe is het met het huiselijk geweld gesteld in de regio Amsterdam-Amstelland? Die vraag heeft PvdA-raadslid Suzanne Piet aan B&W gesteld, naar aanleiding van een artikel in Trouw over stagnerende hulp in die situatie.

Suzanne Piet, PvdA

De landelijke organisatie Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling zorgden voor cijfers, waaruit bleek dat, door een nieuwe meldcode en werkwijze, de verantwoordelijke regionale organisaties er niet in slaagden de meldingen op tijd in te schatten en te onderzoeken.

Vijf dagen

Na een melding moeten die binnen vijf dagen de veiligheidsbeoordeling gereed hebben De krant meldde dat bij slechts zeven van de 26 regio’s die norm wordt gehaald. Daarnaast lukt het in vijf van de regio’s niet minstens 80 procent van de onderzoeken binnen tien weken af te ronden. “Dit heeft tot gevolg dat gezinnen lang in onzekerheid leven,” zegt Suzanne Piet. “Dat moet met alle mogelijke middelen voorkomen worden. Niemand moet in de wacht worden gezet voor een veilig thuis.”

Netwerk

Hoewel het Landelijk Netwerk Veilig Thuis vertrouwen uitspreekt dat de cijfers er over een half jaar beter uitzien, is er volgens Piet voor coalitiepartij PvdA alle reden er schriftelijke vragen over te stellen. De fractie wil weten of de regio wel voldoet aan de wettelijke normen en hoeveel mishandelde kinderen (en ouderen) in de regio-m en vooral in Amstelveen – wachten op hulp. En wanneer die dan geholpen worden. En de fractie wil ook wel van haar eigen wethouder, Marijn van Ballegooijen, weten wat die gaat doen om ervoor te zorgen dan minder gezinnen in onzekerheid leven.

 

1 REACTIE

  1. Al jaren een urgent probleem, en nu komt men , vlak voor de verkiezingen met vragen?
    Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Ik hoop wel dat mevr. Piet dit echt warm houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.