Dinsdag 12 februari (19.30 uur) kan men een expositie op het witte doek (Exposition On Screen) zien van Paul Cézanne, zonder wie de 20ste eeuwse kunst niet is te waarderen en te begrijpen, meldt Cinema Amstelveen. Daar staat die dag via interviews met curatoren en experts van de National Portrait Gallery London, MoMA New York, National Gallery of Arts Washington, Musée d’Orsay Paris, en correspondentie van de kunstenaar zelf Cézanne centraal.

De film neemt het publiek buiten de tentoonstellingen ook mee naar de plaatsen waar Cézanne woonde en werkte. Ook werpt de film licht op een kunstenaar die tot nu toe misschien de minst bekende van alle impressionisten is.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met musea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Men krijg op die manier niet alleen de tentoonstelling te zien, maar ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition On Screen films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. En nu dus ook gewoon vanuit de comfortabele bioscoopstoel in Cinema Amstelveen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.