In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt treedt vrijdag 8 februari van 20.00 tot 23.00 uur het Martien Oster Trio op in De Bolder (Groenhof 140).

Martien Oster speelde met uiteenlopende artiesten als Monty Alexander, Diana Krall en Larry Coryell. Zijn nieuwste CD ‘Handshake’ is een Tribuut aan Wes Montgomery (waarschijnlijk de grootste gitarist aller tijden); als gast was daarbij Harold Mabern present, de 83 jarige pianist die in 1965 Wes begeleidde op zijn enige Europese tournee.

Hammond

Na een jarenlange samenwerking met Hammond-legende Dr. Lonnie Smith heeft topgitarist Oster eindelijk een goede vervanger gevonden in Ronald van Driel, op Hammond een Swinger van de bovenste plank.

Hij was een tijdje gestopt, moe van al dat gesjouw, maar kon uiteindelijk de sounds en vibes niet achter zich laten. Zijn terugkeer in het muziekcircuit was voor Martien Oster de kans hem in zijn trio in te lijven. Tot het trio hoort verder drummer Ben Schröder, een absolute All-Rounder uit de school van de Bebob en Swing.

https://www.youtube.com/watch?v=s2jTmSNnSvQ

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.