Op zondag 10 februari wordt om 17.00 uur een muzikale vesper van een uur in de Kruiskerk gehouden, Van der Veerelaan 30a. Onder meer wordt de cantate Meine Seel  erhebt den Herren (BWV 10) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.

Het vocaal ensemble Linguae atque cordis (foto) zingt de koordelen ervan. Vocale solisten en een barokorkest verlenen hun medewerking en Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding. Bert Kozijn, in het dagelijks leven rector van het Hermann Wesselink College,  is liturg  en houdt een korte overweging. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur wordt er kort, aan wie daarin geïnteresseerd is, iets verteld over deze cantate. Vrije toegang, na afloop is er collecte bij de deur. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Luther

Meine Seel erhebt den Herren is voor het eerst in juni 1724 uitgevoerd. De cantate is gebaseerd op een lied van Luther, een hertaling van het Magnificat. De cantate werd gecomponeerd voor een van de vele Maria-feestdagen in de Katholieke en Lutherse kerk (Maria Visitatie). Herdacht wordt dat de zwangere Maria haar nicht Elisabeth bezoekt en dan een lied zingt waarin ze God looft omdat die haar, de eerdere vertrapte en vernederde, gezien heeft en weer kracht en moed gegeven heeft. Het Magnificat staat in deze vesper centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.