In het ontmoetingscentrum Anna, de voormalige St. Annakerk aan de Amsterdamseweg 22, wordt zondag 10 februari (11.00 tot 17.30 uur) weer een boekenmarkt gehouden. Daar treedt onder meet de auteur Oek de Jong (Opwaaiende zomerjurken) op, die wordt geïnterviewd door Jacobine van den Hoek. Verder staan Kluun en de Amstelveense auteur Henk Rijks op het programma.

Een dag eerder (zaterdag 9 februari, 21:00 uur) treedt de band Mississippi Mud Pie & Friends op.

Een boekenfeest, noemen de organisatoren het evenement op de zondag. Er zijn lezingen en er is muziek. Voor kinderen komt in de namiddag Geronimo Stilton met de band Ditiswatutis, die op de boeken die ze hebben gelezen gebaseerde nummers speelt. Matthijs den Hollander opent het feest en maakt de winnaar van de poëziewedstrijd bekend.  Het interview met De Jong gaat over Schrijven en Wat alleen de roman kan zeggen. Jeroen Windmeijer vertelt om 12.15 uur over het Pilgrim Fathers Complot. Die thriller kwam direct na verschijning binnen op plek 15 in de Boekentop 60. Kluun en Henk Rijks treden om 14.00 uur op.

A’veense auteurs

Jacobine van den Hoek

Van 15.45 uur af zijn er Amstelveense schrijvers (met wie met desgewenst kan praten), zoals Bernice Berkleef, Heleen van der Kemp, Jacobine van den Hoek, Onno Wesselink, Henk Rijks, Atie Vogelenzang en Wendela de Vos.

Voor de kinderen is er om 12.45 en 15.45 uur een kwartier voorlezen, met een vertelkastje, en zal vanaf 15:00 uur kinderheld Geronimo Stilton elk handje schudden.

Doorlopend is er verkoop van de boekhandels Blankevoort, Libris Venstra, een pop-up SHLFIE, en heeft de Bibliotheek Amstelland & VoorleesExpress een vertelkastje voor de kleine lezers.

Blues rock

Mississippi Mud Pie & Friends treedt zaterdagavond op in Anna. De vijfkoppige band speelt blues rock: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. De muziek bestaat uit een aanstekelijke combinatie van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.