De in het Maatschappelijk Ontmoeting Centrum (MOC) aan de Lindenlaan 75 beschikbare zaalruimte is (sinds 1 januari) helemaal onder het beheer gekomen van de daar al sinds jaar en dag gevestigde Buurtkamer Keizer Karelpark (BKK) (KKP). Voorzitter Paul Stolwijk van Stichting BKK en directeur Sjaak van der Linde van welzijnsorganisatie Participe Amstelland hebben daarover een intentieverklaring ondertekend.

De overeenkomst betekent een uitbreiding van de accommodatie voor de Buurtkamer, die meer activiteiten wil ontplooien. Daardoor zullen meer inwoners in de wijk BKK vinden, denkt het bestuur. Beide organisaties willen overigens de transitie geruisloos voor gebruikers en vrijwilligers laten verlopen. Sociaal beheerders, Elly Zaal (Participe MOC) en Elwin Lindeman (Buurtkamer KKP) gaan het beheer van de begane grond en ondersteuning van de vrijwilligers gezamenlijk uitvoeren.

Afstemmen

Volgens beiden vinden op het ogenblik tal van ontwikkelingen plaats in Amstelveen, waarbij bewoners steeds meer de regie in hun wijk gaan voeren. BuurtkamerKKP is erop gericht het aanbod van de activiteiten beter op elkaar af te stemmen en uit te breiden, zegt de stichting. Alle medewerkers en vrijwilligers zijn op de nieuwjaarsbijeenkomsten op de hoogte gebracht van de verandering.

De Buurtkamer is sinds 2013 gevestigd in het MOC en zeven dagen in de week open voor onder meer ontmoeting, taallessen, vrouwenpraatgroepen en kinder- en andere activiteiten. Op de foto vlnr: Elly Zaal, Sjaak van der Linde, Paul Stolwijk en Elwin Lindeman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.