Op zondag 3 februari (12.00 uur) zingen Lyda’s Ladies in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Dat wordt een bijzondere editie van de daar gegeven gebruikelijke koffieconcerten in de Kruiskerk. De gehele opbrengst van het concert komt deze keer ten goede aan de wederopbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk, die zoals bekend goeddeels door brand werd vernield.

Graag werken het vrouwenkoor Lyda’s Ladies en de Kruiskerk op deze manier mee aan een nieuwe toekomst voor de Urbanus. Op het programma staat een selectie uit het zeer diverse repertoire van Lyda’s Ladies, met onder andere muziek van Monteverdi, Schubert en Elgar.

Vleugel en viool

Het koor heeft in het verleden onder meer ook in de Urbanus concerten verzorgd en verleent nu geheel belangeloos medewerking. Het staat onder leiding van zangpedagoge Lyda van Tol (vandaar de naam), die het leeuwendeel van de begeleiding ook op zich neemt op de vleugel van de Kruiskerk. Medewerking verlenen verder Tony Rous en Gregor Overtoom, viool.

Er is een zeer afwisselend programma samengesteld door het koor en hun dirigent. Vocale muziek uit de vroege barok (Monteverdi) wordt uitgevoerd, naast prachtige romantische werken (bijvoorbeeld Schuberts Ständchen) en stukken uit de twintigste eeuw (Edgar Elgar). Ook de lichte muze wist de Ladies  te inspireren: Cole Porters song Ev’ry time we say goodbye wordt sprankelend  gebracht en levert ook de titel van dit programma Such an air of spring. Begin februari als de sneeuwklokjes zich al weer laten zien, wekt deze titel de verwachting dat ook in de Urbanus over enige tijd weer volop muziek zal klinken.

Collecte

De toegang is vrij, na afloop vraagt de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus in de collecte bij de uitgang een gulle bijdrage voor de herbouw van de Urbanuskerk. Vooraf: koffie en thee staan klaar vanaf 11.30 uur

https://www.kruiskerk-amstelveen.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.