In de bibliotheek aan het Stadsplein wordt donderdagochtend 31 januari (10.30 uur) weer een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden gehouden. Gastsprekers zijn daar de ‘lifecoaches’ Yolanda Janssen en Esther Saelman. Zij geven een presentatie over stress bij werkzoekenden.

De zoektocht naar een nieuwe baan kan eenzaam en moeilijk zijn. Dan is het fijn om even op adem te komen en ervaringen en tips uit te wisselen. De Bibliotheek Amstelland organiseert hiervoor netwerkbijeenkomsten. Een mooie gelegenheid om te netwerken en in beweging te blijven op de arbeidsmarkt, vindt zij.

Sollicitatie

Er zijn diverse situaties die stress kunnen opleveren als men op zoek is naar werk. Zoals een sollicitatiegesprek, zichzelf presenteren, omgaan met afwijzing, contact met het UWV en familie en vrienden die herhaaldelijk vragen of men al een baan heeft.

In de interactieve presentatie van Janssen en Saelman nemen zij hun toehoorders mee ‘in de gedachtewereld van de werkzoekende en de invloed die je zelf op je gedachten kunt uitoefenen”, meldt de bieb. ‘Kortom, aan de slag met de kracht van de gedachte’.

De Walk&Talk bijeenkomsten voor werkzoekenden vinden elke laatste donderdag van de maand plaats van 10:30 tot 12:30, met telkens een ander onderwerp en daarbij horende sprekers.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.