Op uitnodiging van het Cobra Museum gaan de burgemeester en de gemeentesecretaris opnieuw namens B&W een stedentrip maken. Zij verblijven daartoe anderhalve dag in een Europese stad. Onduidelijk is nog waar. Blijkbaar gaat cultuurwethouder Herbert Raat er niet heen.

Het wordt een ‘locatiebezoek aan interessante culturele en stedenbouwkundige initiatieven’, laten B&W aan de gemeenteraad weten. De reis- en verblijfkosten zijn deze keer voor rekening van de gemeente. Jaarlijks reist de Founders Club van het museum naar een stad. Bij die club van stichters hoort de gemeente.

Relatiebeheer

Volgens B&W is de trip nuttig uit een oogpunt van relatiebeheer. Ook kunnen zij naar hun zeggen mogelijk nieuwe ‘Founders’ vinden, wegens nieuwe visie binnen het Cobra Museum. Overigens speelt de nieuwe wethouder van cultuur, die dus niet meegaat, een essentiële rol in het cultuurbeleid in het algemeen.

In het verleden gingen leden van B&W mee op kosten van het Cobra Museum. Maar de of zoiets wel integer kan worden genoemd, vroeg de burgemeester zich onlangs – voorbeelden noemend – af tijdens een training voor lokale politici. Als voorbeeld van cadeaus die vragen kunnen oproepen, noemde hij ook een recent aanbod aan Ajax een skybox voor een of meer wethouders te reserveren.

6 COMMENTS

  1. Nog niet zo lang geleden heeft de gemeente bij monde van wethouder Raat er bij het Cobra Museum op aangedrongen om meer het Amstelveense publiek te (be)dienen. Wat zoek je dan op kosten van de gemeenschap in het buitenland? Vreemd trouwens dat je wordt uitgenodigd en zelf de kosten mag dragen. Niet dat het veel uitmaakt in het geval van het Cobra Museum, dat immers voor meer dan 50 % gefinancierd wordt door de overheid.

    Hoe dan ook, de burgemeester kan het vast goed uitleggen, ander zou je zomaar aan een woord kunnen denken dat begint met een ‘s’ en eindigt op ‘noepreisje’.

  2. Deze Burgemeester gaat nog ff van zijn laatste privileges ge(mis)bruik maken. VVD-ers doen alles voor de burger toch?

    • Laat ik het zo zeggen. Ik vind de argumentatie -zeker gelet op wat er recent over gezegd is en wat ik er hier over kan lezen- nogal magertjes. Overigens kan ik die brief aan de raad nergens vinden op de website van de gemeente.

  3. Deze keer neemt de gemeente de rekening op zich. Naar ik mag aannemen daarvoor Cobra? Dat voor 1,2 miljoen per jaar een subsidie kreeg van de gemeente.
    Hoe je het wendt of keert, alle 2 op kosten van de gemeente dus! Vreemd hoor.

  4. Breek de overbodige ‘taartpunt’ van het overbodige Cobra-gebouw af en maak daarmee ruimte voor een toegangsweg voor leveranciers naar de loading docks van het Stadshart. Vrachtwagens hoeven zich dan niet meer door de smalle en dichtbewoonde route KKweg – Groen van Prinstererweg – Rembrandtweg – Galerij te persen, en weer terug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.