Wie, net als de bestaande licentiehouder Stichting RTV Amstelveen (RTVA), wil meedingen naar de status van lokale publieke omroep in Amstelveen, kan puur theoretisch daartoe een aanvraag indienen bij een Commissariaat voor de Media in Hilversum. Het is een wettelijke formaliteit, want de plaatselijke politiek heeft al uitgesproken dat RTVA, in samenwerking met de provinciale zender voor Noord-Holland, die licentie krijgt. 

De gemeente moet officieel een advies aan het Commissariaat uitbrengen, maar het is vrijwel uitgesloten dat een andere organisatie de publieke omroep gaat verzorgen. Het Commissariaat volgt nagenoeg altijd het advies van de gemeente.

Op 23 augustus verloopt de vijfjarige licentie van RTVA voor de verzorging van publieke mediadiensten in Amstelveen. De gemeenteraad liet weten extra geld te willen pompen in de nu ongeveer 85.000 euro per jaar kostende lokale omroep. Een eventuele samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad, waarvan eerst sprake was, is in de ijskast gezet. Op voorstel van de VVD wil de gemeenteraad voorlopig alleen met NH-Media in zee. Dat gaat extra geld kosten.

Adres Commissariaat

Andere organisaties die een gooi naar het verzorgen van de publieke lokale omroep willen doen, kunnen aanvragen richten tot het Commissariaat van de Media via Postbus 1426, 1200 BK Hilversum (Hoge Naarderweg 78, 1217 AH Hilversum), telefoon (035) 773 7700, fax: (035) 773 7799, info@cvdm.nl.
Op de website van het Commissariaat (www.cvdm.nl) staat uitgebreid weergegeven wat men moet doen om een aanwijzing als lokale omroep te krijgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.