De Oeuvreprijs is iets nieuws op het gala van AmstelveenSport, dat vrijdag 25 januari wordt gehouden.  Het Amstelveens Sportgala, georganiseerd door het voormalige Sportbedrijf, is traditioneel de plek om aanstormend sporters, kampioenen, verenigingen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

De prijs is bestemd voor een nationale / internationale sporter, die tijdens en na zijn / haar actieve carrière iets betekent heeft voor de Gemeente Amstelveen.  De Oeuvre prijs wordt, op advies van een onafhankelijke jury, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de volgende kenmerken voldoet: (Oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière, connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, is na de zijn/ haar actieve carrière werkzaam geweest/ gebleven binnen de sport.

De jury

Het streven is de jury van de oeuvreprijs te laten bestaan uit: Een (ex) topsporter,  een (sport) journalist, een bestuurder, een politicus en iemand die werkzaam (is geweest) in de sport.

Elk jaar wordt 1 jurylid vervangen door de winnaar van de Oeuvreprijs van het jaar ervoor. De leden van de jury worden voor maximaal 3 jaar aangesteld. Dit jaar bestond de jury uit: Dirk Landsaat, Rien Alink, Agnes Brunninkhuis, Frits Suer en Peter Bot (voorzitter).

Op het sportgala wordt bekend gemaakt aan wie de prijs opgedragen wordt én wie de winnaar is van de eerste prijs. Het sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.