Voorafgaande aan de – sterk aangeklede – nieuwjaarsborrel van IVN Amstelveen (Instituut voor Natuureducatie) was er zondagmorgen een rondleiding door natuurgidsen in de Middelpolder. Daarna kwamen er tientallen natuurliefhebbers naar de receptie in het gemeentelijke gebouw Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan 8.

Bas ten Asbroek

De relatie tussen de ongeveer honderd leden tellende vereniging IVN en de gemeente is stevig. Geregeld verzorgt de lokale afdeling van IVN de rondleidingen, onder meer door de heemparken, en omgekeerd mag zij de gemeentelijke nederzetting aan de Jeanne d’Arclaan als een soort clubhuis gebruiken.

In de Middelpolder is heel goed te zien hoe de afgelopen eeuwen de Hollanders dit landschap gevormd hebben, zegt Bas ten Asbroek van IVN. Volgens hem konden de deelnemers aan de rondleiding zondag genieten van de ‘verrassend gevarieerde winternatuur van de bomen en wintervogels’.

IVN Amstelveen gaf vorig jaar diverse natuurrondleidingen in heel Amstelveen en doet dat ook in 2019.

 

1 REACTIE

  1. Kan er ook geen website komen geïnitieerd door de gemeente waarop in de breedste zin van het woord allerlei fiets en wandeltochten staan over de aanwezige cultuur in onze gemeente. Nu doet elk clubje het voor zichzelf en deze info staat over het gehele internet verspreid. Tevens kan daar ook de achtergrondinformatie bijkomen. De diverse clubs kunnen daar natuurlijk altijd hun aanbod actualiseren, zoals wandelingen onder leiding van een gids. Tevens is dit PR en ze kunnen er wat inkomsten uit generaliseren .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.