In het volgende Alzheimer Café op donderdag 24 januari (19.30 uur) spreekt Job van Amerongen met onderzoekarts Ellen Tiemersma en studiecoördinator Deborah Zinger, beiden bij het Brain Research Center, over de ontwikkelingen binnen het wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Het café wordt gehouden in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland aan Wimbledonpark 361. Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Hersenziekten

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de hersenziekten die dementie veroorzaken. Van die hersenziekten is Alzheimer de meest voorkomende vorm. Minder bekende vormen zijn vasculaire, frontotemporale en Lewy-Body dementie.

Behandeling

Ellen Tiemersma en Deborah Zinger informeren de deelnemers over de stand van zaken van het onderzoek. Daarbij zullen ze ingaan op de oorzaken van de verschillende vormen van dementie en de ontwikkeling van behandelmethoden. Grote vraag is natuurlijk of er op afzienbare termijn succesvolle behandeling van dementie is te verwachten. Maar ook of er een verband is tussen onze leefwijze en dementie, en zo ja, of we dan wellicht zelf kunnen helpen de kans op dementie te verkleinen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.