Er wordt een filmavond op vrijdag 25 januari (19.00 uur) gehouden in Museum Jan van der Togtaan de Dorpsstraat. Daar draait namelijk de documentaire ‘Lita Cabellut – Schoonheid boven alles’. Na afloop vertelt documentairemaakster Marlies Huitink over ‘de achterkant’ en totstandkoming van deze bijzondere film. Lita Cabellut (1961) exposeerde in het museum.

TV-regisseur Huitink (bekend van programma’s als AVRO Kunstuur, Close Up en AVRO Prinsengrachtconcert) en Cabellut reisden samen naar Spanje en nemen de kijker mee naar de kinderjaren van Cabellut in de straten van Barcelona. Dwalend door haar jeugd vertelt Cabellut over het keerpunt in haar leven, toen zij door haar adoptieouders werd meegenomen naar het Prado Museum in Madrid en geïnspireerd raakte door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals.

India
Ook reisde Huitink mee naar India waar Cabellut voor een tentoonstelling portretten maakte van bekende Nederlanders in kleding uit de Gouden Eeuw. Deze reis naar India betekende voor Cabellut een hernieuwde confrontatie met de armoede die ze kent uit haar eigen jeugd.

Toegangskaarten €12,50 (incl. koffie / thee en pauzedrankje). Reserveringen via rsvp@jvdtogt.nl of telefonisch op (020) 641 57 54. Gereserveerde kaarten kunnen op de avond zelf vanaf 19.00 uur worden opgehaald en betaald in het museum. De deuren van de filmzaal sluiten om 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.