Op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 wordt zondagmiddag 27 januari (15.00 uur) een huisconcert gegeven door het duo Verso, bestaande uit Matthijs Koene en Stefan Gerritsen. Zij bespelen respectievelijk panfluit en gitaar.

Op het programma staan werken van Franz Schubert, Manuel Ponce,  Astor Piazzolla, Calliope Tsoupaki (benoemd tot Componist des Vaderlands) en het speciaal voor Duo Verso geschreven Ostinato II van Artyom Kim (Uzbekistan).

Niet alledaags

De combinatie panfluit-gitaar is geen alledaagse combinatie, maar de twee musici vormen al sinds 1997 een duo dat een vaste plek heeft verworven op de klassieke podia in binnen- en buitenland. Met hun visie en speelwijze – en dankzij hun samenwerking met componisten als Klaas de Vries, Guus Janssen en Theo Loevendie – hebben zij een geheel eigen repertoire gecreëerd voor panfluit en gitaar.
Het duo won talloze internationale prijzen en maakte in 2007 zijn debuut in Carnegie Hall in New York. De cd Chasing Piazzolla kreeg onlangs vier sterren in de Volkskrant. Reserveren: muziek@wester-amstel.nl  of telefonisch op 020-4964938. Entree: € 12,00,  donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Koffie en thee gratis vóór aanvang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.