Zaterdag (5 januari) wordt de Nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) gehouden. Men is dan van 15.00 tot 17.00 uur welkom in het clubgebouw aan Orion 19A. “Om met ons het nieuwe jaar in te luiden, onder het genot van een drankje”, zegt de organisatie. 

De vereniging heeft een druk jaar voor de boeg, nu zij wordt ingeschakeld door de gemeente bij het beoordelen van de tientallen meldingen door inwoners van panden en andere locaties die volgens hen via een monumentale status behouden moeten blijven. Daarin scoorde het ateliers-complex aan de Van Weerden Poelmanlaan, gebruikt door lokale kunstenaars, het hoogst. Overigens had VHA die voormalige Jan Ligthartschool ook zelf aangemeld.

Erfgoed

VHA houdt bestudeert de geschiedenis van Amstelveen en legt die vast. Zij heeft de laatste jaren de bestuurlijke wind mee, sinds vooral wethouder Herbert Raat zich een voorvechter van behoud van historisch erfgoed toonde, nadat de gemeente jarenlang onzorgvuldig daarmee is omgesprongen.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.