Bij alle kampioenen die dit sportjaar opleverde en die te zien zijn op het komende Sport-Gala, gaat het een beetje slecht net de verenigingen. Die kampen namelijk met terugloop van leden. En ook het Sportbedrijf staat onder zware financiële en organisatorische druk. Dat zegt hoofdredacteur Michel Becker van AmstellandSport in zijn krant.

Michel Becker 

“Steeds meer mensen willen wel sporten maar zich niet binden aan de lasten en lusten van een vereniging en worden individueel lid van een sportschool of vullen dit anders in,” schrijft hij. Zowel sportscholen als sporters doen dit volgens hem voor eigen rekening. “Ook bij het Sportbedrijf Amstelveen (of hoe het ook mag gaan heten), was het onrustig. Grote verliezen, kostbare directiewisselingen en de zoveelste reorganisatie. En dan ligt er ook nog een uitdaging met het wel of niet vervangen van het 25 jarig oude zwembad de Meerkamp.”

Sportbedrijf

De Becker vindt dat van het gemeentelijke Sportbedrijf verwacht en geëist mag worden dat het adequaat op de laatste ontwikkelingen in sportbehoefte en sportbeleving anticipeert. “Kortom een wedstrijd op zich, die in het belang van alle sporters en verenigingen niet verloren mag worden.”

In de Raad van Toezicht van Sportbedrijf Amstelveen worden Karen Harmsen en Paul Luijten nieuwe leden. De gemeenteraad benoemt die. Karen Harmsen is advocaat en adviseert en procedeert op het gebied van het vermogens- en insolventierecht, treedt op als curator in faillissementen en heeft jarenlange ervaring op het gebied van (internationale) herstructureringen en Insolventies. Hij is bestuurslid van de Stichting Z, de uitgever van de daklozenkrant in Amsterdam.

Lawine

Paul Luijten heeft een lawine van functies. Hij werkt als externe Associate Director samen met de vaste adviseurs van Hill+Knowlton Strategies aan complexe klantvraagstukken. Luijten heeft volgens Amstelland Sport een lange staat van dienst op het gebied van zowel Corporate Communicatie als Public Affairs. Hij was ruim 15 jaar verbonden aan een communicatieadviesbureau en daarna 17 jaar directeur Corporate Affairs van Royal Schiphol Group. Ook was hij lid van de Gemeenteraad van Amsterdam en daarna, van 1995 tot 2007, lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal voor de VVD. Verder was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing (Iamsterdam), bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, lid van de Raad van Commissarissen van de Amsterdam Arena en voorzitter van de Raad van Commissarissen van AT5.

Op dit moment is hij lid van de Raad van Toezicht van Artis, lid van de Raad van Commissarissen van Okura, voorzitter van de Permanente Scoutingscommissie van de VVD, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, bestuurslid van de Vrienden van Stadsherstel en bestuurslid va het Amsterdam Museum Fonds. Bij zijn vele functies komt nu dus die in de RvT van het Sportbedrijf.

De volledige Raad van Toezicht van het Sportbedrijf bestaat nu uit: André Timmerman (voorzitter), Marjan Olfers, Frank van Rooijen, Karen Harmsen en Paul Luijten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.