Lennart de Looze (GroenLinks)

Basisscholen moeten niet langer als bedrijven worden gezien als het om afvalscheiding gaat. Het betekent dat zij de afvalinzameling zelf moeten regelen. Dat moet de gemeente overnemen, zei de meerderheid van de gemeenteraad via een door raadslid Lennart de Looze van GroenLinks ingediende motie. De VVD was er tegen.

De gemeente onderzoekt nu of een pilot kan worden gestart in dat opzicht, waarvoor scholen zich kunnen aanmelden. Waar mogelijk moet de gemeente hen steunen in het scheiden van afval. Als de proef slaagt, moet de verordening op de afvalstoffen worden gewijzigd.

Bredere aanpak

Overigens zeiden diverse fracties dat een bredere aanpak nodig is, zodat niet alleen

Janneke Leegstra

scholen, maar ook sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties zich er bij kunnen aansluiten.

Volgens Janneke Leegstra van de VVD voegt de motie niets toe aan het bestaande beleid inzake het nieuwe afvalsysteem. De fractie wil niet dat het scheiden weer in hoofdzaak een taak van de gemeente wordt. Maar wethouder Floor Gordon (D66) zei graag in gesprek te gaan met de scholen en positief tegenover de motie te staan. Volgens De Looze past het scheiden van afval door scholen bij een gemeente die de circulaire economie hoog inn het vaandel heeft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.