Saloua Chaara

Werkgevers moeten méér mensen aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals gehandicapten, ouderen en statushouders. En de gemeente moet die werkgevers faciliteren. De gemeenteraad sprak dat woensdag uit door een motie van D66 unaniem aan te nemen. Onder meer moet er één keer per jaar een evenement voor ‘inclusieve werkgevers’ komen, dat de gemeente met ondernemersverenigingen organiseert.

Marijn van Ballegooijen

Van volgens jaar af moet de gemeente ook gaan tellen hoeveel van die ‘inclusieve’ werkgevers de stad nou wel telt en daar de gemeenteraad over informeren. Op het verlanglijstje van de raad staat verder het ontwikkelen van een uit te reiken prijs aan dergelijke werkgevers en het creëren van media-aandacht.

Namens D66 diende raadslid Saloua Chaara de motie in. Wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen zei dat B&W de motie graag steunen, maar dat al diverse evenementen worden georganiseerd om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen en daarmee uit de bijstand.

 

2 REACTIES

  1. Weer zo’n initiatief voor de bühne.

    Probeer maar eens als werkgever of namens een werkgever kandidaten te werven via de gemeente. Dan wordt je verwezen naar het Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam, wat 1 op 1 gelijk staat aan het bos ingestuurd worden.

    Goed gedaan hoor gemeenteraad, jullie staan echt in het midden van de samenleving met je ‘inclusieve werkgevers’..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.