Tijdens de viering van het 35-jarige bestaan van de stichting Geologische Aktiviteiten (GEA) Kring Amstelland werden zaterdagmiddag 8 december door burgemeester Bas Eenhoorn de versierselen uitgereikt bij een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) aan Gerhard Zevenbergen.Die kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de stichting voor zijn belangeloze inzet. De organisatie Geologische Aktiviteiten (GEA), Kring Amstelland is de enige club voor amateur-geologen van Amsterdam en omstreken.

Bestuurslid

De GEA is een landelijke stichting die is opgedeeld in 10 regionale kringen. Het doel van de kringen is het stimuleren van de belangstelling voor de studie van en de zelfwerkzaamheid op het gebied van geologie en mineralogie in de breedste zin van het woord. De heer Zevenbergen is sinds de oprichting van de kring Amstelland in 1983 bestuurslid en is sinds 1997 voorzitter van dit regiobestuur.

Hij heeft zich ingezet voor het organiseren van cursussen, lezingen, bijeenkomsten en excursies in de regio Amsterdam-Amstelveen en omliggende gemeenten.

FOTO: Ed van der Kerff

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.