Voor het eerst in de geschiedenis van Bovenkerk wordt een kerstsamenzang niet in de Urbanuskerk gehouden, die door de fatale brand is vernield, maar naast de kerk in de kerktuin. Dat gebeurt op 22 december, van 17.00 tot 20.00 uur. De opbouw begint een week eerder (15 december om 08.00 uur), waarvoor met klem vrijwilligers worden gevraagd.Er staan onder meer een kerststal, kaarsen en lichtjes, Volgens de organisatoren is de kerktuin helemaal in de kerst sfeer.  En er worden dus veel kerstliederen gezongen. ‘Geen bandjes of artiesten  maar we hebben een gelegenheidskoor samen gesteld uit drie koren. Die gaan ons ondersteunen met het gezamenlijk zingen.’

Uit de brand

Er worden boekjes met de te zingen kerstliedjes en een kaarsje verkocht voor een euro, die naar de actie ‘help ons uit de brand’ gaat. Op kinderen wordt een beroep gedaan te helpen bij het maken van de kerststal in de kerktuin van de Urbanus, waarin echte schapen, Maria, Joseph, herders, engeltjes en een echte baby komen. En verkleed te komen. Ook een kinderkoor ondersteunt het zingen. De kerktuin gaan de organisatoren versieren met kerstbomen en lampjes.

Er is ook Glühwein, chocomel, koffie en thee. Om in de kerstsfeer te komen, is er ook kerstbrood.

Losse euro’s

De originele ja-knik engel is ook aanwezig. Die knikt voor elke euro voor de actie. ‘Vergeet niet een paar losse euro`s mee te nemen want de engel accepteert geen pinkaarten’, adviseert het organiserende team. ‘Vanaf 17.00 uur verzamelen we rond de kerk. Om 18.00 gaan we beginnen met het kerstverhaal en het zingen van de bekende kerst liedjes. Het feest wordt georganiseerd door

Vrijwilligers

Bewonersplatform Bovenkerk, Gemeente Amstelveen, stichting Vrienden van de Urbanus, Kerkbestuur, Noorddamcentrum en gelegenheidskoor, samengesteld uit de kerkkoren.

Op zaterdag 15 december van 8.00 uur af wordt ‘Kerst aan de Poel’ opgebouwd rond de Urbanuskerk. Met veel, heel veel verlichting en versieringen en de kerststal. Er zijn nog veel vrijwilligers voor nodig. Die kunnen zich melden bij

Chris van den Helder (chmvandenhelder@gmail.com).

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.