Voor de derde keer gaat het jaarlijkse Winter Village open in het Stadshart. Zaterdag (8 december) zijn er bij het openingsfeest van 13.30 uur af optredens van Monique Smit en House of Talent-coryfeeën. Volgens omwonenden van het Stadsplein, waar het – ook wel kerstmarkt genaamde – evenement tot 30 december wordt gehouden is het veel betere ingedeeld dan voorgaande jaren. “Vanuit de restaurants van het Stadsplein kan men nu de leuke schaatsbaan zien en er is nu ook een beter verband met de Rembrandtweg en met het winkelcentrum”, zegt een van hen.

Voorbereiding Winter Village met betere indeling. Foto: R. van Waning

Het Stadsplein wordt vier weken een winterwonderland met behalve een schaatsbaan, ook 40 kerstmarktchalets, een divers aanbod aan ambachtelijke feestdagencadeaus, een lekkernijenplein met echte Duitse Schirmbar Carrousel, en winterklassiekers als glühwein en chocolademelk. Op de schaatsbaan voltrekt zich van tijd tot tijd entertainment, zoals discoschaatsen, en worden schaatslessen aan de allerkleinsten gegeven.

Kunstschaatsen

Op zaterdag 8 december opent Winter Village dus officieel haar deuren met optredens van onder andere Monique Smit, Justin de Mari en Julia van Helvoirt, bekend van het tv-programma House of Talent. Ook geven jonge kunstschaatstalenten van KVM on Ice een demonstratie. Meer informatie: zie www.stadshartamstelveen.nl.

Er zijn voor de allerkleinsten op dinsdagochtend tussen 09.00 uur en 11.00 uur speciale

Foto: R. van Waning

‘schaatsmomenten’. IJsprinsessen Anna en Elsa brengen de Winter Village traditiegetrouw ook weer een bezoekje op zondag 23 december vanaf 14.00 uur (gratis entree). En verder zijn de Minions er dit jaar op zaterdag 5 januari om 14.00 uur (gratis entree).

Glühwein

Winter Village Stadshart Amstelveen beschikt over een binnenbar waar men terecht kan voor winterklassiekers als warme chocolademelk en glühwein. Nieuw is het lekkernijenplein met onder andere een echte Duitse Schirmbar Carrousel. Ook biedt restaurant Winter Village een menukaart met winterse gerechten. Daarnaast is er een nostalgische carrousel, een zweefmolen, en enkele andere attracties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.